Nieuws
30 juli 2014 - Redactie MobileCowboys

De beste mobiele provider van 2014

De afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar de beste mobiele provider van 2014. In dit onderzoek zijn mobiele providers beoordeeld op prijs, dekking en klantenservice. Uit het onderzoek blijkt dat Simyo de beste mobiele provider van 2014 is.

Categorie prijs

Eerder stond op MobileCowboys dat het aantal verkochte sim only abonnementen aan het stijgen is. Voor sim only abonnementen zijn meer goedkope virtuele telefoonproviders op de markt gekomen. Om mobiele providers op prijs te vergelijken wordt gekeken naar de meest verkochte telefoonabonnementen. Dit is ongeveer 300 belminuten en 1000 MB datalimiet. Simyo en Youfone verkopen de goedkoopste sim only abonnementen. Bij Simyo kost 300 belminuten en 1000 MB datalimiet € 16,- per maand bij een 1 jarig abonnement. Bij Youfone kost 250 belminuten en 1000 MB datalimiet € 14,- per maand bij een 2 jarig abonnement. T-mobile verkoopt de goedkoopste telefoonabonnementen inclusief telefoon.

Categorie Dekking

Om de dekking van mobiele providers te bepalen wordt buitenshuis het bereik gemeten. De dekkingskaarten van mobiele providers zijn gemaakt op deze metingen. In het onderzoek is de dekking op verschillende locaties in Nederland gecontroleerd. Het blijkt dat de dekkingskaarten van de mobiele providers aardig kloppen.

Daarnaast wordt naar het aantal gemelde storingen en klachten op het internet gekeken om de kwaliteit van de dekking te bepalen. De meeste storingen waren in 2014 op het netwerk van Vodafone. De meeste klachten waren op het netwerk van T-mobile. De beste dekking vind je in Nederland op het KPN netwerk.

Categorie Klantenservice

Om tot de beste klantenservice van Nederland te komen is de klantenservice van de mobiele providers op de proef gesteld. De klantenservice van de mobiele providers zijn beoordeeld op wachttijd, kennis, behulpzaamheid en vriendelijkheid. Met een 8,3 is de klantenservice van KPN de beste van Nederland. Tele2 heeft met een 4,6 de slechtste klantenservice.

Conclusie

Uit het onderzoek blijkt dat Simyo de beste mobiele provider van 2014 is. Simyo is de goedkoopste telefoonprovider voor de meest gekozen telefoonabonnementen. Doordat Simyo op het KPN netwerk zit hebben zij tezamen met alle andere telefoonproviders op het KPN netwerk de beste dekking. De klantenservice van Simyo volgt de klantenservice van KPN op de voet. Als totaalcijfer ontvangt Simyo een 9,3.

[Afbeelding via Fotolia]

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl