Nieuws
21 maart 2011 - Ron Smeets

De best verkopende mobiele telefoonmerken van 2001 tot 2010

Hieronder kun je een bijzonder leuke, en informatieve, Infographic zien van de Top 5 mobiele telefoon fabrikanten, gerekend naar het aantal verkochte toestellen, tussen 2001 en 2010.

Behalve een totaal overzicht van de afgelopen tien jaar wordt ook het verloop getoond van de verkoop van mobieltjes, en de vijf best verkopende fabrikanten, per jaar. Nokia is nog steeds de onbetwiste nummer 1, maar ook leuk om te zien is de 'teloorgang' van Motorola tussen 2007 en 2009 en de 'opkomst' van Apple die pas in 2010 in de Top 5 belandde.

Toch staat Motorola, mede dankzij haar goede verkoopcijfers tussen 2001 en 2008, over tien jaar gerekend op nummer 3 met 1 miljard verkochte toestellen. Daarnaast is ook de positie van Sony Ericsson een vermelding waard. De Zweeds-Japanse fabrikant hing jarenlang onderaan het lijstje (wel in de Top 5 dus) en staat mede daardoor ook nog steeds op de vijfde plek (540 miljoen toestellen) van de best verkopende mobiele telefoonfabrikanten van de afgelopen tien jaar. De nummer 1, Nokia, verkocht tussen 2001 en 2010 maar liefst 3.08 miljard toestellen. Samsung is de 'goede nummer 2' met 1.3 miljard verkochte mobieltjes. LG maakt de top 5 compleet en staat met 635 miljoen toestellen op de vierde plek.

Een grotere versie van deze Infographic kun je hier downloaden. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.