Toestellen
06 april 2007 - Ron Smeets

De Banaanvormige GSM is terug van (nooit) weggeweest

Een jaar of 10 geleden had je de Nokia 8110 en kort daarna ook nog de 7110. Twee toestellen die vooral opvielen door hun banaanvormig design dat nog eens extra geaccentueerd werd doordat het sliders waren.

In Barcelona, twee maanden geleden, kondigde Motorola met de RIZR Z8 al een 'revival' van de banaanvormige GSM aan en zie hier; de eerste Koreaanse toestelmaker is ook alweer overstag gegaan.

LG kondigde gisteren een eigen 'banaanmodel' aan, de SV280, zoals op de foto hierboven duidelijk te zien is. Opvallend is wel dat de LG DV380 zijn banaanvorm pas onthuld als de slider opengeschoven wordt om te bellen.

Het toestel is verder een redelijk gewone GSM met 1.3MP cam, MP3 speler en QVGA display. Hij zal binnenkort eerst onder de Cyon merknaam in Korea op de markt komen. Informatie over een Nederlandse of Europese release is er nog niet.

Voord e liefhebbers (en zij die zich het niet meer kunnen herinneren hieronder nog enkele foto's van de Nokia Banaan GSM's die ik eerder al noemde.Gerelateerde links:
Een ‘banaanvormige’ Motorola, de RIZR Z8
Bellen met een banaan
Het is geel en... je kunt er mee bellen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.