Toestellen
25 juni 2007 - Ron Smeets

De Balance BYB toont bijzonder touchscreen slider concept

Het is nog een concept, maar wel eentje die goed doordacht is.

De BYB Balance Mobile Phone heeft een 2.8 inch touchscreen (400x240 pixels) dat bijna de hele voorzijde van het toestel in beslag neemt. Bovendien kan ie op een bijzondere manier openschuiven waarna nog twee 'interne' displays verschijnen.

Na de klik wordt deze bijzondere slider mechaniek in een korte animatiefilm getoond.

Andere specs zijn een 5.1 Megapixel camera met autofocus en digitale zoom (2x), GSM met 3G en HSDPA, WiFi, Bluetooth, USB en GPS. Kortom, alles wat een moderne (smart)phone nodig heeft.

De afmetingen van de BYB Balance Phone (hij is natuulijk nog niet gemaakt) komen uit op 73.5 x 45 x 10.25mm (hxbxd).Gerelateerde links:
Platste slider ter wereld komt nu van Pantech
Nokia 7001 Pocket concept phone van Tobias Hornof
Futuristische 'Chocolate' concept GSM van Sky
BenQ is de volgende met een iPhone look-a-like design
Full display concept GSM van ASUS
Concept Telefoons
Concept slider GSM van Fujitsu
'Tweeweg' slider van LG
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.