Accessoires
14 april 2006 - Ron Smeets

De Averatec concept-UMPC

Ik denk dat het tijd wordt voor een apart channel voor de UMPC. Er gaat geen dag voorbij of er is wel weer wat nieuws te melden.

Neem bijvoorbeeld de Avertec UMPC. Het is nog een concept, maar ziet er in ieder geval uit als een kruising tussen een UMPC, de SideKick en de Nokia N92.

Wat ik in ieder geval positief vindt is dat de startprijs, mocht dit concept uitgewerkt worden tot een device dat daadwerkelijk in de winkels komt, in ieder geval rond de 500 Euro zal liggen. Hij is dan wel kleiner dan een ‘echte’ UMPC, maar formeel voldoet de Averatec wel aan de eisen ervoor,Gerelateerde links:
UMPC met uitklapbaar toetsenbord
Eerste UMPC met een prijskaartje
Andere 'UMPCs' completer en goedkoper
Samsung UMPC duurder dan laptop
Keybord draagtas voor de UMPC
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.