Geruchten
06 juni 2006 - Ron Smeets

De AppleBerry komt er aan?!

Analysten en gadgetfreaks wachten al meer dan een jaar op de aankondiging van Apple dat het met een eigen iPod (Smart)phone op de markt gaat komen, maar tot nu toe is de iPhone het stadium van gerucht nog steeds niet ontgroeid.

Tijd voor iets nieuws dus, zo zal een van de analisten bij Canaccord Capital gedacht hebben en hij, Peter Misek, beweert nu uit welingelichte bron vernomen te hebben dat Apple en RIM (die van de BlackBerry) binnenkort een samenwerking aankondigen die moet leiden tot de ontwikkeling en productie van de AppleBerry.

RIM zou dan dus haar BlackBerries gaan voorzien van iTunes en Apple bouwt op haar beurt RIM's push email technologie in haar iPod's in. Bereid jullie dus maar alvast voor op de iBerry en BlackPod (deze laatste naam vind ik wel cool bedacht, al zeg ik het zelf ;-)).

De reden dat meneer Misek enige geloofwaardigheid heeft en deze geruchten dus ongetwijfeld door meerdere blogs en sites zullen worden opgepikt en uitgediept is het feit dat hij vorig jaar ook juist voorspelde dat Intel en RIM zouden gaan samenwerken. De contacten bij Intel hebben hem nu dus ingefluisterd dat de chipmaker RIM aan Apple gekoppeld zou hebben. . .Gerelateerde links:
iPhone geruchten Softbank weer ontkend
JP Morgan: Apple GSM komt nog dit jaar
Apple iPhone wederom bevestigd
Advertentie van Apple's iPhone
Terrabyte iPod en Apple iPhone komen er aan
Blackberry nu ook in Korea
Nokia wil de Blackberry markt veroveren
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.