Nieuws
09 december 2009 - Marvin de Reuver

De app van Bright

Jullie kennen deze app vast en zeker wel, maar ik wil hem hier toch even vermelden. Gisteren was ik bij de bijeenkomst 'Crossmediaal in 2010' in Utrecht. Daar gaf Oscar Kneppers een presentatie over Bright, het on- en offline magazine over digital lifestyle, technology & design. Het lijkt een beetje op Style Cowboys en de onze andere blogs

Eind november 2009 heeft ook Bright een iPhone app uitgebracht. Die heeft overigens wel iets weg van de Dutch- en Mobile Cowboys app qua opzet.

Toevallig werd ik er die dag op gewezen en heb ik de app direct gedownload. Ik moet zeggen dat ik redelijk versteld sta van de mogelijkheden. Ik haal er regelmatig inspiratie vandaan en moet zeggen dat het lekker weg leest. Met de app kun je het nieuws van Bright bekijken, video's afspelen, best of Youtube bekijken, download van de dag (beste andere apps), reageren en doorsturen. Aardig wat mogelijkheden om de app gebruiker te bevredigen. Zo kun je ook naar het Magazine kijken en bestaat er de mogelijkheid om uit 1 nummer wat artikelen te lezen. 

De app heeft ongeveer 10.000 gebruikers opgeleverd in de eerste week van de lancering. Op dit moment zijn ze nog bezig met een Android applicatie, die waarschijnlijk binnenkort uitkomt. Bright heeft goed werk geleverd, maar ik mis nog een Twitter functie van Bright. Deze zit wel in de Dutch- en Mobile Cowboys app, die het mogelijk maakt om te kijken naar de Twitter berichten van de Cowboys en kun je het artikel in je eigen Twitterfeed opnemen.

Hebben jullie nog meer aanvullingen voor beide apps? Voor die van Bright als van ons?

Update: de twitterfeed staat onder het knopje 'more' bij @Brightsite

Over de auteur: Marvin de Reuver