Nieuws
30 december 2014 - Ron Smeets

De App Planeet (Infographic) Cijfertjes over app downloads, gebruik en voorspellingen

Apps zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven met een smartphone. We gebruiken er allemaal wel een of meerdere, toch? In onderstaande infographic zijn wat gegevens over het gebruik, download, opbrengsten en een paar toekomstvoorspellingen verzameld.

Wat mij vooral opviel was het feit dat er wereldwijd al meer dan 102 miljard mobiele Apps gedownload zijn. In 2017, zo luiden de voorspellingen, moeten dat er al meer dan 268 miljard zijn. Uiteraard zijn gratis apps verreweg het populairst; meer dan 90% van alle apps die gedownload worden. En toch leverden de betaalde apps wereldwijd al 35 miljard dollar omzet op.

De verschillende App Stores (Apple, Google, Windows Phone, Amazon en BlackBerry) telden afgelopen zomer gezamenlijk 3.2 miljoen apps. Daarvan was ruim 20% een game. Andere populaire categorieen zijn: Educatieve apps (10%), Zakelijke apps (9%), Lifestyle (8%) en Entertainment (7%).

Tot slot zie je ook dat de verhouding qua opbrengsten tussen de Apple en Google Play Store sinds eind 2012 aardig naar elkaar toe groeien. Twee jaar geleden was dat nog 81% (Apple) vs 19% (Google Play). Een jaar later (eind 2013) was het 63% (Apple) vs 37% (Google Play). Helaas zijn hiervan nog geen cijfers over dit jaar opgenomen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.