Toestellen
22 april 2010 - Ron Smeets

De Alcatel OT-808, een damesmobieltje voor Telfort

Alcatel gaat, zo liet de van oorsprong Franse toestelfabrikant afgelopen maandag in Nieuwegein al weten, dit jaar weer meer toestellen onder haar eigen naam op de Nederlandse markt brengen, waaronder ook een Android.

Mmmh, die nieuwe strategie geldt schijnbaar nog niet voor de OT-808. Dit damesmobieltje zal namelijk vanaf volgende maand (Mei) als Telfort 808 in de Nederlandse winkels verschijnen.

Wat bij dit roze mobieltje natuurlijk het meest in het oog springt is de bijzondere vierkante (70x70x21mm) form factor. Hij lijkt daardoor wat meer op een poederdoos dan een mobiele telefoon ;-) Overigens dient dat aparte design, behalve de vrouwelijke uitstraling, ook een praktisch doel. De Alcatel OT-808 is namelijk voorzien van een volwaardig qwerty toetsenbord. Handig (en eigenlijk onmisbaar) voor iedere vrouw (of man) die veel gebruik maakt van mobiele email, IM en Social Network services.

Verder is de Alcatel OT-808 (of Telfort 808 dus) een mid-range toestel met dual-band GSM en GPRS/EDGE support, een 2 megapixel camera, 2.4 inch QVGA display plus een (verborgen) OLED display aan de buitenzijde, een multimedia speler, FM Radio, ondersteuning voor POP3 en IMAP4 email services, Facebook en Twitter. De adviesprijs, in combinatie met een Telfort prepay pakket, gaat €70 bedragen. Alcatel-OT-808%20Light%20Pink%20Chrome%20Front Alcatel-OT-808-Open

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.