Wearables
02 maart 2015 - Ron Smeets

De Alcatel OneTouch Watch is net zo slim voor de helft van de prijs Hij lijkt op de Moto360 maar dan met een naam om over te struikelen

Alcatel OneTouch staat al geruime tijd bekend als een van de mobiele fabrikanten die met name in het betaalbare prijssegment actief zijn. Aanvankelijk met niet zo fraai ontworpen producten, maar de afgelopen jaren kreeg ook het design steeds meer aandacht.

Welnu, in Barcelona presenteerde de fabrikant nogmaals (eerder was hij op de CES al te zien) haar eerste slimme horloge. Die kost, gemiddeld genomen, ongeveer de helft van zijn meeste concurrenten, en heeft een naam waar je over kunt struikelen. Zeg maar eens vijf keer snel achterelkaar Alcatel OneTouch Watch ;)

Uiterlijk heeft deze Watch nogal wat weg van de Moto 360. Dat komt natuurlijk vooral door de ronde vormgeving en het vrijwel randenloze display. Volgens Alcatel OneTouch kan de Watch op één acculading twee tot vijf dagen draaien. Dat lijkt een ietwat optimistische schatting aangezien de accu maar 210 mAh levert. Iets om in de gaten te houden als ik hem test.

De Alcatel OneTouch Watch ligt vanaf eind april in de winkels voor 129 euro.

Specs van de Alcatel OneTouch Watch:

AFMETINGEN

Dikte wijzerplaat: 10,5 mm

Diameter wijzerplaat: 41,8 mm

Dikte polsband: 3,5 mm

Breedte polsband: 20 mm

DISPLAY

1,22-inch, 262K

VERBINDING

Bluetooth 4.0

CHIPSET

STM429

ACCU

210mAh

Loopt twee tot vijf dagen

Opladen duurt ongeveer een uur

FEATURES

Snelheidsmeter

Gyroscoop

Hoogtemeter

Hartslagmeter

E-kompas

NFC-tag

Trilfunctie

IP67 (waterbestendig)

COMPATIBILITEIT

De WATCH is compatibel met Android 4.3 of hoger en iOS 7 of hoger

HERO 2

IDOL X+

IDOL 2 MINI

IDOL 2

POP D-serie

POP S-serie

POP M-serie

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.