Accessoires
07 december 2007 - Ron Smeets

De afstandsbediening annex fruitschaal

Kijk, bij een afstandsbediening denk je natuurlijk niet meteen aan tafel-decoratie. Over het algemeen zijn het namelijk lelijke apparaatjes waar in de meeste huizen er veel te veel van rondslingeren.

Ontwerper Jason Roebuck dacht daar bij het ontwerpen van zijn 'Afstandsbediening annex fruitschaal' duidelijk anders over. Waarschijnlijk onder het motto: 'Een appel zapt zo heerlijk weg' ;-)

Hij bedacht dus een fruitschaal met daarin enkele afstandsbedieningen voor Sony toestellen in de vorm van appels die op menig tafel in de woonkamer niet zouden misstaan.

Bovendien zijn de appels zelf ook nog eens voorzien van high-tech features en kun je sommige functies bedienen door de juiste appel heen en weer te bewegen (zie foto hieronder). De schaal zelf doet ook dienst als oplader van de afstandsbedieningen zolang ze maar er op blijven liggen.

Wel opletten natuurlijk dat je telkens de juiste appel pakt en niet met de echte probeert je TV te bedienen terwijl je in de ander bijt. Slecht voor je tanden en het voiume verandert ook niet ;-)Gerelateerde links:
Sony Ericsson patent voor 'afstandsbediening GSM'
Afstandsbediening en FM zender voor Sony Ericsson
Inklapbare Apple speakers
De enige echte 'Apple' iPod dock
De ultieme afstandsbediening
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.