Geruchten
11 september 2012 - Ron Smeets

De 8X, 8S en 8V vormen de Windows Phone 8 collectie van HTC?

HTC is een van de vier 'launch partners' van Windows Phone 8 (samen met Samsung, Nokia en Acer). De HTC 8X is de afgelopen dagen al enkele keren in het geruchtencircuit opgedoken. Volgens de meest recente geruchten zou HTC's aanvankelijke Windows Phone 8 collectie drie toestellen gaan bevatten, de 8X, 8S en 8V.

Ofwel, HTC gaat mogelijk dezelfde strategie voeren als bij de introductie van haar One Series Android toestellen, in Barcelona.

Van alledrie de Windows Phone 8 toestellen zijn ook al wat (vermeende) specs opgedoken:

HTC 8X : 4.7 inch HD Super LCD 2 scherm, 8 megapixel camera, dual-core Snapdragon S4 processor, NFC en HSPA+ (42 Mbps) support.

HTC 8S : 4.3-inch HD Super LCD scherm, 8 megapixel camera, 1.5GHz dual-core Snapdragon S4 (MSM8960) processor, 8GB/16GB geheugen (plus microSD optie), NFC en 42Mbps HSPA+ support. 

HTC 8V : 4.0-inch WVGA scherm, 5 megapixel camera, dual-core Snapdragon S4 (MSM8227) processor, 512MB RAM, 14.4Mbps HSPA support.

De Aziatische bron van dit gerucht heeft ook onderstaand plaatje van de 8-Series gepost. Dat zijn echter nog photoshopjes, gebaseerd op de eerder gelekte afbeeldingen van de HTC 8X.

Via, Foto

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.