Tablets
18 juli 2015 - Ron Smeets

De 8.0 en 9.7 inch versies van de Samsung Galaxy Tab S2 te zien op persfoto's

Het was al bekend dat Samsung op 20 juli een of meerdere nieuwe tablets gaat onthullen. Dat worden de opvolgers van de 8.4 en 10.5 inch Galaxy Tab S modellen van vorig jaar. De geruchten worden steeds sterker dat die iets kleiner worden. In eerdere geruchten waren al enkele afbeeldingen (renders) van het 9.7 inch model opgedoken en twee vermeende live foto's van de 8.0 inch versie. Nu zijn via een Chinese bron de vermoedelijke officiële persfoto's uitgelekt.

Als de tablets die daarop getoond worden inderdaad de Galaxy Tab S2 8.0 en 9.7 zijn, dan lijkt het er op dat Samsung voor het design van de nieuwe tablets meer gekozen heeft voor dat van de Galaxy Note 4 dan het ontwerp van de Galaxy S6. Redelijk rechte zijkanten met ronde hoeken. Enfin, de afbeeldingen zeggen uiteraard meer dan woorden ;)

Over de specs was in andere geruchten, en benchmark resultaten, ook al het een en ander gemeld. De Chinese bron lijken die deels te bevestigen. Uiteraard met een slag om de arm aangezien het nog geen officiële lijst met specs is van Samsung. Maar goed, een overzicht van de specs van de 9.7 inch versie, met tussen haakjes waar nodig het verschil met het 8.0 inch model:

- 9.7 inch Super AMOLED, 2048 x 1536 pixel display (8.0 inch)
- 64-bit octa core Exynos 7420 processor met 3GB RAM
- Android 5.0.2 of 5.1
- 5.4 millimeter 'dik', 407 gram (260 gram)
- 8 megapixel camera, 2 megapixel selfie cam
- 32GB intern geheugen
- WiFi, Bluetooth, GPS

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.