Toestellen
29 september 2006 - Ron Smeets

De 710 wordt de eerste GSM met Vodafone merk

Tot nu toe waren de GSM's die Vodafone onder haar eigen merknaam uitbracht ook, zij het soms met enkele maanden vertraging, gewoon in de winkels te koop met het originele merk van de fabrikant zoals Sharp of Toshiba.

De 710 wordt het eerste toestel dat, vanaf Oktober, alleen onder het Vodafone merk te koop zal zijn. Deze goedkope 3G clamshell is het eerste tastbare resultaat van een deal die de Telco in Februari sloot met de Chinese toestelfabrikant Huawei.

Behalve UMTS ondersteuning heeft de 710 ook een 1.3MP camera, miniSD geheugenkaart, MP3 speler, Bluetooth en USB aan boord. Het display is met 176 x 220 pixels een goede middenmoter; prima om te bellen, maar wat krap bemeten voor diensten als mobiel internet.

Oplettende lezers zal het niet ontgaan zijn dat deze berichten enkele dagen geleden nog in het geruchtencircuit circuleerden. Toen hulde Vodafone zich nog in stilzwijgen. Inmiddels zijn de geruchten dus bevestigd.Gerelateerde links:
Vodafone komt met eigen merk toestellen
Windows Treo 750 van Vodafone in Oktober te koop
Nokia N71 in Japan als Vodafone 804NK te koop
Sharp V201 voor Vodafone
Vodafone sluit deal met Chinese 3G fabrikant
Vodafone GPS- en Music phones voor Japan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.