Nieuws
25 februari 2006 - Ron Smeets

De 5 beste WiFi steden, volgens Microsoft

Schijnbaar is Microsoft van mening dat het voldoende know-how en referentiegegevens in huis heeft om te kunnen bepalen wat volgens haar de 5 meest WiFi vriendelijke steden van de VS zijn.

Dat Seattle op dat lijstje staat is natuurlijk niet verassend, maar dat maakt de geloofwaardigheid van Microsoft voor wat betreft de objectiviteit van haar oordeel meteen ook een stuk kleiner.

Enfin, volgens de gigant uit Seattle zijn dit in ieder geval de beste WiFi lokaties van Amerika; Seattle, San Francisco, Austin (TX), Portland (OG) en Atlanta.

Het lijstje is tot stand gekomen na een inventarisatie van het aantal Hotspot's en ervaringen van reizende zakenlui en experts uit de draadloze industrie.Gerelateerde links:
Google biedt gratis WiFi netwerk aan
WiFi in de bus
Nu ook WiFi in Central Park
Weinig animo voor openbare WiFi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.