Nieuws
26 januari 2016 - Ron Smeets

De 10 grootste mobiele telefoon ergernissen Ondanks dat er steeds minder gebeld wordt storen we ons er wel steeds vaker aan

Mobiel bellen... Wie doet dat tegenwoordig nog? We appen, facebooken, instagrammen en internetten veel meer dan we nog echt een mobiel telefoongesprek voeren. En als we al bellen, dan doen we dat ook het liefst via WhatsApp, Skype of Messenger. Toch staan in de top 10 van grootste mobiele telefoon ergernissen ongepast belgedrag nog altijd hoog genoteerd. Dat blijkt althans uit een onderzoek dat Simyo samen met DirectResearch uitvoerde onder ruim 1000 Nederlandse mannen en vrouwen.

De grootste mobiele telefoon ergernis die uit het onderzoek naar boven kwam was het bellen tijdens plechtigheden. Denk aan bruiloften of begrafenissen. Maar liefst 93% van de ondervraagden liet weten zich daaraan het meest te storen. Op de tweede plek, met 88%, staat het bellen tijdens een gesprek, en dan natuurlijk niet tijdens een telefoongesprek. Dat zou immers gewoon een wisselgesprek zijn ;) Nee, bellen wanneer je met iemand persoonlijk in gesprek bent is uiteraard not done. Heel logisch dat mensen zich daar aan storen.

De derde plek, eveneens met een score van 88%, is voor het gebruik van een telefoon in de bioscoop. Daarbij wordt niet alleen het bellen als uiterst storend gezien, maar ook de oplichtende schermpjes van filmkijkers die op een andere manier met hun smartphone bezig zijn. De top 5 van ergernissen wordt gecompleteerd door het bellen aan de kassa (87%) en tijdens het eten (86%).

Nu denk ik persoonlijk dat de meeste ondervraagden het net zo ergerlijk zouden vinden wanneer iemand aan de kassa van een supermarkt, tijdens een bruiloft of onder het eten aan het appen, facebooken of anderszins met zijn of haar smartphone in de weer is, toch?

Opvallend is wel dat we ons schijnbaar niet genoeg storen aan bellen in de auto. Fietsend- en lopend bellen staan met respectievelijk 74 en 46% op de zevende en tiende plek. Mmmh, ik denk dat er toch ook heel veel landgenoten zijn die zich regelmatig storen aan bellende of appende automobilisten. Nog los van het extra gevaar dat dit oplevert. Hieronder een overzicht van de hele top 10.

Bron: Simyo

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.