Nieuws
01 februari 2011 - Ron Smeets

Dataverbruik Windows Phone 7 is de schuld van Yahoo! Mail

Enkele weken geleden bleek dat veel (Amerikaanse) gebruikers van Windows Phone 7 klaagden over het exorbitante 3G / UMTS dataverkeer gebruik van hun toestellen, zelfs als deze aan een WiFi netwerk gekoppeld waren.

Kort daarna werd zelfs berekend dat sommige Windows Phone 7 smartphones ook in 'stand-by modus', wanneer er geen dataverkeer verbruikende apps en services actief zijn, toch zo'n 2MB aan dataverkeer per uur 'verstookten'. Welnu, volgens Microsoft is inmiddels duidelijk wat de oorzaak daarvan is: Yahoo! Mail.

Het probleem zit in de synchronisatie tussen de Windows Phone Mail client en Yahoo! Mail. Op dit moment werken Yahoo! en Microsoft aan een oplossing hiervoor. Verwacht wordt dat er binnen enkele weken een bug-fix beschikbaar komt die automatisch (over-the-air) uitgerold zal worden. Tot die tijd adviseert Microsoft de gebruikers van Yahoo! Mail op Windows Phone 7 toestellen een aantal instellingen te wijzigen om het ongewenste dataverbruik zoveel mogelijk te beperken.

Zo kun je nu het beste de 'download new content' setting op 'manual' instellen en de 'download new email from' op maximaal 7 dagen. Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.