Nieuws
14 februari 2013 - Nichal Joosse

Dataverbruik BlackBerry gebruikers de helft van Android

Volgens een nieuw onderzoek van Actix verbruiken smartphones op 3g-netwerken ongeveer 85% van hun actieve tijd aan het verbruiken van dataverkeer en slechts 10% aan voice. De gemiddelde smartphone is 18 maanden oud en nieuwere smartphones verbruiken logischerwijs meer data dan oudere smartphones. Apple-smartphones verbruiken meer data en ook meer data per sessie da Android, terwijl BlackBerry-smartphones 50% minder data verbruiken dan Android. Met andere woorden: als bestaande BlackBerry gebruikers switchen naar Apple en Android, dan zal het mobiele dataverkeer toenemen met minimaal 20%. 

Alleen één van de vijf locaties zijn verantwoordelijk voor 80% van alle netwerkverkeer en slechts 5% is verantwoordelijk voor de helft van het verkeer, terwijl deze locaties gemiddeld 30 tot 100 m² groot zijn. Daarnaast zijn 15% van de locaties verantwoordelijk voor 85% van alle problemen die consumenten hebben met hun smartphones. Het datagebruik daalt met 50% wanneer gebruikers binnen zijn. Dit is ook afhankelijk van de locatie, hoe goed het bereik is enz.

Gemiddeld maken smartphones 3 tot 10 dataverbindingen per uur. 60 tot 70% van alle datasessies zijn minder dan 50 kilobytes per keer en Actix schat dat 30% van al deze datasessies afhankelijk zijn van de gebruiker zelf. Elke nieuwe generatie smartphone verbruikt 20% meer data per gebruiker en smartphones die in 2012 gereleased zijn, genereren 2,5 keer meer data per gebruiker dan die gereleased zijn in 2009. 

Over de auteur: Nichal Joosse