Nieuws
29 juni 2007 - Ron Smeets

Datasnelheden AT&T EDGE ineens fors omhoog

De kwaliteit van het AT&T EDGE netwerk is een van de meest gehoorde 'dealbreakers' als het gaat om het al dan niet aanschaffen van een iPhone in de VS.

De gemiddelde Amerikaan is niet echt te spreken over AT&T als mobiele provider en dat komt ook duidelijk naar voren in de reviews van journalisten die de iPhone al hebben kunnen testen.

Het lijkt er echter sterk op dat AT&T op de valreep van de iPhone lancering in ieder geval al één probleem opgelost heeft. De up- en downloadsnelheid van haar EDGE netwerk, zo melden tientallen abonnees zijn de afgelopen uren ineens fors verbeterd.

Waar de gemiddelde downloadsnelheid eerst schommelde tussen de 20 en 60 Kbit/s komen nu meldingen binnen van AT&T klanten die tussen de 170 en zelfs 264 Kbit/s (zie foto) halen.

Dat kan, minder dan een dag voor de officiele release van de iPhone, natuurlijk geen toeval zijn.Gerelateerde links:
Eerste 'hands-on' reviews van de iPhone
AT&T winkels dicht als de iPhone binnenkomt
Cingular opent iPhone community
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.