Accessoires
12 oktober 2006 - Ron Smeets

Darth Vader bewaakt je USB data

USB stick's zijn een doorn in het oog van menig systeembeheerder en beveiligings experts. Vraag maar aan het ministerie van Justitie of Peter R. de Vries.

Nu zal deze 'Star Wars' versie ook niet echt veiliger zijn, maar wellicht dat de intimiderende helm van Darth Vader sommige onverlaten toch af zal schrikken ;-)

Verkrijgbaar vanaf 80 dollar voor de 1GB versie tot 170 voor de 4GB stick. Niet echt goedkoop, maar er worden dan ook maar 3500 van gemaakt.Gerelateerde links:
Zelfactiverende USB-stick groot gevaar voor informatiebeveiliging
Een échte USB stick
Memorystick met PIN-code
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.