Entertainment
15 maart 2012 - Ron Smeets

Daklozen worden '4G WiFi Hotspot' in Austin (SXSW)

Austin, Texas, staat deze dagen in het teken van SXSW (South by Southwest). Nu is er commotie ontstaan over de actie waarbij dertien daklozen ingezet worden als '4G WiFi Hotspot'.

Jon Stewart (The Daily Show, Comedy Central) is een van de talkshow hosts die zich boos maken over deze actie. De video hieronder is leuk maar wel met een duidelijke boodschap. Kijk en oordeel zelf maar. Uitbuiting? Onmenselijk? Of toch gewoon een slimme zet van de bedenkers?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.