Entertainment
27 maart 2006 - Ron Smeets

Daklozen steeds vaker mobiel bereikbaar

Een beetje bizar is dit wel. Je hebt geen vaste woon of verblijfplaats, geen werk, maar wel een mobiele telefoon!

Toch komt het steeds vaker voor dat daklozen in het bezit zijn van een mobieltje. Dankzij het fenomeen van de prepay kaarten kan ook deze 'doelgroep' zich een mobiele telefoon veroorloven.

Volgens de Engelse krant The Raleigh News & Observer is het verdwijnen van telefooncellen een deel van de oorzaak dat daklozen steeds vaker 'genoodzaakt' worden een prepay toestel en/of -kaart bij elkaar te bedelen, zingen of verdienen met de verkoop van de straatkrantjes.

Enkele sociaal werkers vinden het maar niets. Volgens hen kunnen de mobieltjes uiteindelijk voor meer problemen zorgen en een snellere terugkeer naar de normale maatschappij in de weg staan (of wellicht hun job deels overbodig maakt!?!).

Diverse daklozen denken daar echter heel anders over. "Ik gebruik mijn GSM om potentiele werkgevers te bellen en er voor te zorgen dat zij mij ook kunnen bereiken", aldus de 41-jarige Schiff terwijl hij in de rij staat bij de gaarkeuken, hopend op een gratis warme maaltijd!.Gerelateerde links:
Cellen overschot?!
Mobiele bellers weer de cel in!?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.