Entertainment
17 november 2012 - Ron Smeets

Dakloze man opgepakt voor stelen van stroom voor zijn mobiel

Het is niet de eerste keer dat dit in de VS gebeurd. Vorig jaar zomer was een zelfde verhaal al in het nieuws. Toen in Maine, dit keer gebeurde het in Florida.

De 28 jarige dakloze Darren Kersey moest zijn mobiele telefoon opladen. Daarvoor maakte hij gebruik van een stopcontact bij een 'picnic plek' in een park in Sarasota. Toen agent Anthony Frangioni dat zag besloot hij de man op te pakken wegens 'stroomdiefstal'.

Het gevolg? Darren Kersey moest een nacht doorbrengen in een politiecel omdat hij de borgsom voor deze overtreding, 500 dollar, niet kon betalen. Op zich nog een geluk bij een ongeluk voor Kersey want hij mocht in ieder geval weer eens een nachtje met een dak boven zijn hoofd slapen. Maar onzinnig zijn de arrestatie en aanklacht natuurlijk wel. 

In het politierapport schreef de lokale Sherrif dat het gedrag van Kersey, het stelen van stroom van de gemeente dus, niet getolereerd kon worden in deze crisistijd. Het advies van de Sherrif aan Kersey: laad je telefoon in het vervolg maar op bij de daklozen opvang. Nah ja... Ik vraag mij af waarom dat stopcontact (foto), in een publiek toegankelijk park op een plek waar iedereen kan en mag picnicken, dan bedoeld is? Ik neem aan om de koelboxen of electrische BBQ's van recreanten van stroom te voorzien. toch? Only in America!

De 

Bron, Foto Darren Kersey via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.