Entertainment
01 juli 2011 - Ron Smeets

Dakloze beschuldigd van 'stroomdiefstal' voor zijn mobieltje

Dit is weer een mooi voorbeeld van iets dat volgens mij alleen in Amerika gebeuren kan.

De dakloze Shaun Fawster (23) werd onlangs in Maine gearresteerd omdat hij stroom gestolen had van de gemeente. Hij wilde zijn mobieltje opladen en gebruikte daarvoor een stopcontact dat op straat, achter een paar struiken, 'verborgen' zat.

Na zijn arrestatie werd hem 'diefstal van services' (lees: stroom) ten laste gelegd. Nah ja, hoe gek moet het worden daar aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Overigens bleek dat Shaun ook nog een 'verborgen' wapen had. De politie vond namelijk een mes onder zijn shirt. Shaun heeft even in de cel gezeten maar is inmiddels weer op vrije voeten. Hij zal zich voor beide zaken later nog wel voor de rechter moeten verantwoorden. Die gaan hem waarschijnlijk bellen voor zijn afspraak in de rechtbank want een adres heeft hij natuurlijk niet. Nu maar hopen dat zijn mobieltje dan opgeladen is ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.