Nieuws
18 december 2009 - Redactie MobileCowboys

Daily Mail mobiel met 15 iPhone Apps

De uitgever van de Engelse krant The Daily Mail zet een forse stap op het gebied van mobiel uitgeven. Het bedrijf laat voor al zijn publicaties een aparte applicatie ontwikkelen voor de populairste smartphone, de iPhone.

Voor het einde van 2009 verschijnen naar verwachting de eerste 8 mobiele programmaatjes. In de eerste helft van volgend jaar komt de rest, aldus de Financial Times. Het gaat daarbij om applicaties om, bijvoorbeeld, de krant te lezen, daten, huizen zoeken of een vakantie te boeken.

De applicaties zijn gratist te downloaden. De mini-uitgaves moet zich financieel bedruipen met behulp van reclame in de mobiele programma’s. In Duitsland is het uitgever Axel Springer Verlag die onderzoekt of het op mobiele applicaties moet inzetten of zijn lezers moet laten betalen voor de webversies van zijn kranten. Bij verschillende titels worden deze modellen uitgeprobeerd. De Nederlandse nieuwsuitgave Nu.nl liet vorige week blijken dat het meer pageviews genereert met zijn iPhone-applicatie dan met de mobiele webversie van zijn site. Via: DutchCowboys Bron: Emerce

UPDATE (22u40): Dit bericht werd door de Redactie overgenomen van ons zusterblog DutchCowboys. Blijkbaar is het letterlijk gekopieerd van Emerce. Dit is natuurlijk niet onze werkwijze. Regelmatige lezers weten dat. Deze is er tussendoor geglipt. Excuses aan Emerce en bij deze alsnog een bronlink naar het origineel.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl