Nieuws
27 december 2005 - Ron Smeets

Dagvaarding per SMS

De Koreaanse jusitie wil fors gaan besparen op de papierkraam die komt kijken bij het rondsturen van dagvaardigingen. Een van de manieren waarop ze dat willen doen is door de dagvaarding per SMS te versturen naar de betreffende personen.

Helaas is de Koreaanse 'SMS wetgeving' dusdanig streng dat het sturen van SMS meldingen alleen toegestaan is als de ontvanger zich aangemeld heeft voor de betreffende dienst.

De kans is dus groot dat maar weinigen zich voor de justitiele mailinglist zullen aanmelden zodat men ook in Korea het excuus dat ze de dagvaarding niet ontvangen hebben kunnen blijven gebruiken...

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.