Nieuws
17 maart 2007 - Ron Smeets

Dagje CeBIT. . .

Dit jaar vier ik mijn 14e trip naar de CeBIT in Hannover en voor het eerst in 12 jaar ben ik hier zonder Cowboy Henk die dit weekend in het Sauerland vertoefd, ergens op de Kahler Asten ;-)

Een andere primeur is het feit dat ik de Messe op zaterdag al ga bezoeken. Voor zover ik me heb laten informeren is de zaterdag een van de rustigere dagen van de CeBIT.

De derde verandering is het feit dat ik dit jaar maar twee dagen in Hannover ben, ofwel de helft van de tijd die we hier normaal doorbrachten. Dat komt natuurlijk vooral doordat 3GSM voor een Mobile Cowboy tegenwoordig een stuk interessanter is dan de CeBIT. Bovendien is de CeBIT al enkele jaren aan het krimpen, zowel qua standhouders als bezoekers.

Maar helemaal links laten liggen zit er toch ook weer niet in. Daarvoor is het proeven van de sfeer veel te belangrijk, vooral op de 'afgelegen' Taiwan-, Korea-, en China paviljoens.Gerelateerde links:
CeBIT primeur: Vista versie van de Samsung Q1 UMPC
Vodcasts van de CeBIT
CeBIT vooral succesvol door (mobiele) telecom
MC op de CeBIT Dag twee: O2, can do!
Cowboys op de CeBIT
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.