Nieuws
13 februari 2007 - Ron Smeets

Dag twee op 3GSM: druk en nog steeds 18 graden

Tja, de tweede dag hier in Barcelona zit er al weer op. Het weer is nog steeds stralend zonnig en een graad of 18 dus ik houd het hier nog wel even uit. . .

Vandaag was het, zoals verwacht, een stuk drukker dan op dag één omdat nu ook het congresgedeelte van 3GSM gestart is. Vanwege die drukte waren Menno (die momenteel al weer op weg terug naar Nederland is) en ik vanochtend al om kwart voor negen binnen. Helaas mochten we toen nog niet de hallen in want de lokale bewaking hield zich strikt aan de openingstijd van 09u00.

Direct daarna heb ik van de relatieve ochtendrust op de beurs gebruik gemaakt om diverse populaire toestelmakers te bezoeken voor het fotograferen en het inwinnen van info over diens nieuwste toestellen.

Helaas was de kwaliteit van de internetverbindingen in het Media Centre (what’s in a name!) vandaag gedaald tot een historisch dieptepunt. De gemiddelde snelheid lag in de buurt van die van de 1200/75 Baud modems uit 1990. Volgens de aardige dames aan de infodesk van het perscentrum wordt nog steeds gewerkt aan de verbetering van de internetverbindingen. Waarschijnlijk dat de problemen ná donderdag, als 3GSM afgelopen is, wel opgelost zullen zijn, denk ik.

Om een uur of één besloot ik dus maar om van de nood een deugd te maken en dus ging ik terug naar mijn hotel op het strand van Castelldefels om onder het genot van een hapje en een drankje in het zonnetje bij 18 graden op het teras van de bar mijn dagelijkse postings te schrijven. Ach, zo erg vond ik dat nu ook weer niet ;-)) Gelukkig is de WiFi verbinding in het hotel wel in staat om een breedband internetverbinding te leveren.

Morgen staat de derde dag voor de deur en dan ga ik eens buurten bij enkele Nederlandse standhouders, Palm en nog enkele minder bekende toestelfabrikanten. . .Gerelateerde links:
3GSM begonnen: rustige maandag ochtend
3GSM komt er weer aan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.