Nieuws
18 november 2012 - Ron Smeets

Dader iPad Mini diefstal al opgepakt

In de VS is de dader van de grootschalige iPad Mini diefstal op het vliegveld van New York, begin vorige week, al opgepakt. De vergelijking met de geniale 'Lufthansa kraak' gaat dus niet meer op ;-)

Zoals al verwacht werd bleek de dader, Rene Richardson die hulp kreeg van twee medeplichtigen, een medewerker van het Cargo Centre op de luchthaven. Zijn eigen domheid leidde ertoe dat hij maar kort van zijn nieuw verworven rijkdom, in de vorm va 3600 iPad Mini's, heeft kunnen genieten.

Op de dag van de overval trok Richardson bijzonder veel aandacht door collegae meerdere malen lastig te vallen met de vraag of zij wisten wanneer 'die lading iPad Mini's binnen zouden komen' en waar hij een heftruck kon vinden. Tsja, en als dan een paar uur later blijkt dat een deel van diezelfde lading iPad Mini's verdwenen is en dat daarbij gebruik gemaakt werd van een heftruck, dan kun je verwachten dat sommige collegae, die zelf op dat moment ook ondervraagd worden, jouw naam zullen noemen.

Richardson werd afgelopen vrijdag al gearresteerd, zo meldt de NY Post. Of de buit al terecht is, is nog niet bekend. De FBI is wel op zoek naar de vrachtwagen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.