Nieuws
09 juni 2008 - Ron Smeets

Daar is ie dan. . . De UMTS iPhone

Er werd al lang over gespeculeerd maar vandaag was het dan toch zo ver. TIjdens de WWDC conference in San Francisco stal Steve Jobs de show met de presentatie van de nieuwe generatie van de iPhone.

Aan het eind van de ruim anderhalf uur durende keynote toverde Steve Jobs de nieuwe, 3G iPhone uit zijn zak. Wat direct opviel waren de dunnere zijkanten en de aanwezigheid van GPS (dus toch)

Natuurlijk was er ook nog ander nieuws zoals de introductie van de nieuwste firmware software, versie 2.0, en de voortgang van het SDK Developer's programma en een hele sloot demo's van software ontwikkelaars die zich de afgelopen maanden suf geprogrammeerd hebben voor de nieuwe iPhone, maar dat viel natuurlijk in het niet bij de introductie van de nieuwste iPhone telg ;-)

Een van de nieuwe features is overigens wel de moeite van het vermelden waard. Easy! is een zoek applicatie voor contactpersonen die, dankzij location based services, rekening houdt met de geografische positie waarop je je op dat moment bevind en vervolgens de dichtstbijzijnde personen (adressen) uit jouw contacts selecteert. iets dat nu natuurlijk mogelijk is dankzij de aanwezigheid van een GPS ontvanger in de nieuwe iPhone.

Met dank aan: Gizmodo

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.