Nieuws
14 november 2013 - Nichal Joosse

CyanogenMod lanceert installatie-app in Google Play

Android-gebruikers zijn ongetwijfeld bekend met CyanogenMod, een aangepaste ROM voor het Android-besturingssysteem. De ontwikkelaars hiervan hebben een speciale app gelanceerd in de Google Play Store waarmee het installeren van CyanogenMod een stuk eenvoudiger is geworden. Met deze aangepaste ROM kunnen gebruikers bepaalde aanpassingen doen aan Android, die zonder deze ROM niet mogelijk zijn. Er zijn meerdere ROM's beschikbaar, maar CyanogenMod is het populairst. 

De afgelopen maanden probeerden de ontwikkelaars van CyanogenMod geld op te halen om meer investeringen te kunnen doen in de aangepaste ROM. Ze zijn namelijk erg veel tijd kwijt aan het ontwikkelen van deze ROM. Dit is gelukt, aangezien de nieuwe applicatie het resultaat is van de eerste lichting fondsen die binnen zijn gekomen. Het team van CyanogenMod bestaat volledig uit vrijwilligers, dus ze verdienen zelf vrij weinig aan de aangepaste ROM. 

Na het installeren van de app moet de smartphone gekoppeld worden aan de pc. Via speciale software wordt het hele toestel gereset, waarna CyanogenMod geïnstalleerd wordt. Het is belangrijk om een back-up te maken, aangezien écht alles wordt verwijderd van het toestel. Ook niet alle toestellen worden ondersteund, dus het is verstandig om eerst in het lijstje te kijken op de website of jouw toestel wordt ondersteund.  

Over de auteur: Nichal Joosse