Toestellen
08 oktober 2012 - Ron Smeets

Custom Android 4.1 Jelly Bean ROM voor de HTC One X

HTC heeft al beloofd dat de Android 4.1 (Jelly Bean) update met HTC Sense 4+ binnenkort ook beschikbaar komen voor de bestaande HTC One X (en One S).

Via het forum van XDA is nu al een custom ROM van deze nieuwe firmware, en UI, opgedoken. Die kun je installeren, mits het CID nummer van jouw HTC One X binnen de range ligt die hieronder vermeld wordt. Zoals altijd is het gebruik van custom ROM's helemaal op eigen risico en bij twijfel: niet doen!

Op het forum van XDA zijn al enkele ervaringen te lezen van HTC One X eigenaren die deze Custom ROM geinstalleerd hebben. Daaruit valt af te leiden dat het toestel een stuk sneller wordt, apps sneller opstarten en de UI soepeler (sneller) reageert. Uit enkele benchmark tests (zie afbeeldingen hieronder) blijkt dat de One X met deze ROM bijna net zo snel wordt als de Samsung Galaxy S III en de onlangs gepresenteerde, snellere, HTC One X PLUS die standaard al voorzien is van Android 4.1 en Sense 4+.

De betreffende CID nummers waar de custom ROM van XDA geschikt voor is:
CidNr: HTC__001
CidNr: HTC__E11
CidNr: HTC__203
CidNr: HTC__102
CidNr: HTC__405
CidNr: HTC__Y13
CidNr: HTC__A07
CidNr: HTC__304
CidNr: HTC__M27
CidNr: HTC__032
CidNr: HTC__016
CidNr: HTC__J15

Mocht je de Custom ROM al willen proberen, dan kun je hier zien hoe je het CIDNr van jouw toestel kunt opzoeken. Heeft de One X een ander CIDNr, dan moet je de ROM zeerzeker NIET installeren.

HTC-One-X-JellyBean-Benchmark-a HTC-One-X-JellyBean-Benchmark-b HTC-One-X-JellyBean-Benchmark-c

Via: XDA Developer Forum, Benchmarks via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.