Nieuws
25 april 2006 - Ron Smeets

Crossbow: opvolger van Windows Mobile 5.0

Microsoft werkt momenteel al hard aan de opvolger voor Windows Mobile 5.0. Vooralsnog staat het project bij de mannen van Bill bekend onder de naam 'Crossbow'.

De belangrijkste veranderingen die men nu al bekend wil maken zijn de intergratie van IM (Windows Live Messenger waarschijnlijk) en Office 2007 compatibility.

Dit laatste zou betekenen dat bedrijven die push email diensten op hun Windows powered PDA of Smartphone willen hebben niet meer afhankelijk zullen zijn van aparte BlackBerry abonnementen en dat scheelt weer in de licentiekosten. Een bedrijf dat 20.000 mobiele gebruikers telt zou daarmee zo'n 1.2 miljoen Euro kunnen besparen.

Wanneer we 'Crossbow' kunnen verwachten is nog niet bekend, maar doorgaans duurt de ontwikkeling van een dergelijk OS tussen de 6 en 12 maanden, dus het zal zeker niet voor 2007 zijn.

Enkele weken geleden meldde Engadget overigens nog dat de opvolger van Windows Mobile 5.0 onder de naam Photon op de markt zou komen, maar wellicht is dat ook weer gewoon een 'werkaam'. Bovendien mochten ze toen niets zeggen over de werking en functies.Gerelateerde links:
Microsoft zet groot in op mobile
Photon wordt opvolger Windows Mobile 5.0
Linux GSM met Windows CE
Eerste WinMobile GSM met Skype
Nieuwe Palm Treo met Windows Mobile!?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.