Accessoires
07 december 2005 - Ron Smeets

Creative's antwoord op de iPod Video

Met de introductie, waarschijnlijk morgen al in Londen, van de Zen Vision:M laat Creative er geen twijfel meer over bestaan dat ze zich duidelijk richten op Apple rip-offs!

Als je ze naast elkaar zet (foto na de 'lees meer'), dan zie je dat de afmetigen van zowel het scherm als het gehele apparaatje identiek zijn aan de iPod G5, tot en met de ronde hoeken toe. Net als de iPod is de Zen Vision:M in zwart en wit verkrijgbaar. Waarom ze ook een groene uitvoering in de schappen leggen, behalve om MobileCowboys een plezier te doen, is mij even niet helemaal duidelijk.

Kijkend naar de specs, dan valt op dat de batterij van de Zen Vision:M dubbel zo lang mee gaat bij het kijken naar video content dan de iPod, maar daarvoor is ie dan ook bijna dubbel zo dik. Of het scherm evenveel licht en contrast 'opbrengst' heeft als de iPod is ook niet duidelijk. Daarnaast heeft de Zen alleen een 30GB uitvoering, en die gaat naar verwachting rond de 300 Euro kosten.

We zijn benieuwd of Jobs en zijn Apple-maten deze schaamteloze rip-off kunnen waarderen en of ze Creative juridisch meet rust zullen laten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.