Nieuws
21 december 2005 - Ron Smeets

Crazy Frog belazert de boel!

In Engeland kunnen honderden mobiele bellers hun geld terugvragen dat van hun mobiele beltegoed of op hun abonnement in rekening gebracht is naar aanleiding van misleidende advertenties van de Gekke Kikker.

Het gaat om ringtone advertenties van de Kikker waarin men 'verzuimde' te vermelden hoe hoog de werkelijke kosten waren die klanten moesten betalen na het downloaden van de ringtones. In totaal gaat het om 338 mensen die hun geld teruggestort krijgen.

Bovendien heeft de Icstis mobiele contentprovider MBlox een boete van zo'n 60.000 Euro opgelegd voor de Crazy Frog oplichterij.Gerelateerde links:
Crazy Frog goes USA
Crazy Frog wordt tastbaar
Crazy Frog in de ijskast?
Crazy Frog pas na middernacht op MTV
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.