Nieuws
24 mei 2011 - Ron Smeets

Cowboy Marc viert 10 jarig jubileum als telecomjournalist

Bijna anderhalf jaar geleden meldde een van de telecomjournalisten van het eerste uur, Marc Wielaert, zich bij ondergetekende. Na een 'sabbatical' van zo'n twee jaar kroop het bloed toch weer waar het niet gaan kon en wilde hij af en toe weer iets over (smart)phones en de mobiele wereld gaan schrijven en publiceren.

Deze maand is het precies 10 jaar geleden dat Marc als telecomjournalist begon. In de periode voor zijn 'sabbatical' schreef hij onder andere voor diverse offline (papieren) publicaties zoals Connexie en Telecom Update Magazine.

Inmiddels is Marc alweer bijna anderhalf jaar als blogger aan Mobile Cowboys verbonden en in die periode heeft hij ruim 65 artikelen, voornamelijk reviews en essays, geschreven. Zijn review van de Samsung Galaxy S is een van de hoogtepunten, evenals de prachtige essays over de geschiedenis van Nokia en Motorola. Recentelijk schreef hij hier ook een bijzonder uigebreide review van de Samsung Galaxy S II en een zeer scherp artikel over het 'Databewustzijn' naar aanleiding van de commotie over de aankondiging dat Vodafone en KPN klanten extra willen gaan laten betalen voor bepaalde mobiele datadiensten.

Marc vond het hoog tijd om zijn verzamelde werken van de afgelopen 10 jaar te bundelen. Op zijn site, Smartphone-Review vind je dus niet alleen zijn Mobile Cowboys posts en reviews, maar ook een overzicht van zijn werk tussen 2001 en 2007.

Zo staat daar onder andere een prachtige review over de Sony Ericsson P910, een toestel met touchscreen dat de smartphone wereld van 2004, ver vóór de iPhone, al veranderde. Mijn favoriet uit de oude doos, dat zal regelmatige lezers niet verbazen, is natuurlijk de Nokia 9210, opvolger van de 9110 Communicator, uit 2001. Maar ook Marc's essays over 20 jaar PDA's en Smartphones anno 2004 zijn het lezen meer dan waard. Kortom, Cowboy Marc heeft zijn sporen in de telecomjournalistiek de afgelopen 10 jaar zeker verdiend en ik hoop dat we hier op Mobile Cowboys ook nog lang van zijn scherpe en kwalitatief hoogstaande essays en reviews mogen blijven genieten. Als je even de tijd hebt moet je zijn persoonlijke etalage van 2001 tot en met heden zeker ook even met een bezoekje vereren ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.