Nieuws
02 april 2007 - Ron Smeets

Country ringtones nu ook populair

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit bericht met enige verbazing heb zitten lezen. Country muziek (nee, niet dat gejengel van Grant & Forsythe) is al jaren een van de meest verkochte muzieksoorten ter wereld, maar bij de ringtones breekt dit genre nu pas door.

Het nummer ‘Good ol’ boys’ van wijlen Waylon Jennings heeft zojuist de platinum status verworven voor een Ringtone. Voor wie het nummer niet kent. Het was de herkenningstune van de serie The Dukes of Hazzard uit de jaren 80.

Volgens M:Metrics is country muziek zelfs het enige genre waarbij de ringtone omzetten en –populariteit nog in de lift zitten. Alle andere muzieksoorten scoren minder of stagneren op het huidige niveau.Gerelateerde links:
Een 'Cowboy' speakerdock voor de iPod
Mobiele muziek apart vak op Universiteit
Nieuwe single eerst als ringtone
Naked Cowboy ringtones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.