Nieuws
11 januari 2012 - Ron Smeets

Corning Gorilla Glas 2 demo

Beschadigingen aan het scherm van een smartphone (of ander draagbaar gadget) zijn vervelend. Zelf kan ik er niet goed tegen als mijn nieuwe toestel binnen de kortste keren al 'broekzak' of, erger nog, valschade heeft. Helaas valt mij nog wel eens een toestel uit de handen, jaszak of laptop tas. Onlangs gebeurde dat nog met mijn iPhone 4S review exemplaar. Het trieste resultaat van die val kun je hiernaast zien :-(

Sommige toestellen worden door fabrikanten voorzien van 'onbreekbaar' glas. In de praktijk blijkt echter dat dit geen garantie is voor het uitblijven van krassen en dergelijke. Corning presenteerde op de CES Gorilla Glas 2 dat nog sterker en krasbestendiger is dan het bestaande Gorilla Glas. Hieronder kun je een video bekijken waarin de 'weerbaarheid' van het nieuwe Gorilla Glas getest wordt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.