Nieuws
21 september 2013 - Nichal Joosse

Cook: 'Nooit de intentie gehad om goedkope iPhone te maken'

In een interview met Businessweek vertelde CEO Tim Cook van Apple dat het bedrijf nooit de intentie had om een goedkope iPhone op de markt te brengen. De iPhone 5C zal verkocht worden voor 599 euro, maar dat is volgens Cook ook de juiste prijs. Voor 100 euro meer kunnen mensen ook een iPhone 5S aanschaffen. 'Ons belangrijkste doel is een geweldige telefoon te verkopen met een geweldige ervaring. We hadden een manier gevonden om dat voor een lagere prijs te doen, wat niet meteen betekent dat het goedkoop is.' zegt Cook.

Behoorlijk wat geruchten vertelden dat de iPhone 5C een 'budgetmodel' zou worden. De prijs van 300 tot 400 dollar kwam ook vaak naar voren. Omdat goedkopere telefoons de laatste tijd steeds populairder worden, leek een goedkopere iPhone een goede keus. Dat zag Cook ook in, maar stelt zelf dat er een splitsing optreedt tussen goedkoper en high-end en niet één grote trend naar goedkopere smartphones. 

Cook had enkele uitspraken die erg veel leken op uitspraken die Steve Jobs gemaakt zou kunnen hebben. De meest duidelijke uitspraak was: 'Troep heeft altijd een groot aandeel in de markt. Wij zijn niet actief op de markt voor troep.' 

Over de auteur: Nichal Joosse