Toestellen
07 juli 2015 - Ron Smeets

Consumer Reports: Galaxy S5 is nog steeds de beste smartphone De LG G4 is een goede tweede, 'ruim' voor de Galaxy S6 en iPhone 6

Nee, dit is geen artikel van een jaar geleden. Dat zou je misschien wel denken als je de titel leest. Volgens recent vegelijkend onderzoek van Consumer Reports is de Samsung Galaxy S5 nog altijd de beste smartphone van dit moment. Het 'oude' vlaggenschip laat daarmee concurrenten als de LG G4 en G3 (gedeeld tweede) achter zich. Maar ook de Galaxy S6 en S6 edge die samen met de Galaxy S5 Sport (Active) en iPhone 6 op een gedeelde vijfde plek staan kunnen in de VS niet tippen aan de Galaxy S5.

De reden waarom de nieuwe Galaxy S6 (edge) niet hoger genoteerd staat heeft volgens Consumer Reports vooral te maken met het feit dat het toestel geen verwisselbare accu heeft en de prestaties van de accu tegenvallen. Uiteraard is het ontbreken van de optie om extra geheugen 'bij te prikken' (geen microSD kaart optie) ook een belangrijk nadeel van de nieuwe Galaxy's. Daarnaast wordt ook het ontbreken van waterdichtheid, de Galaxy S5 is dat wel, als nadeel genoemd.

Ik moet zeggen dat ik het voor een groot deel wel eens ben met de argumenten die hierboven genoemd worden, maar wat mij betreft is de LG G4 toch echt beter dan de Galaxy S5. Beide toestellen hebben een verwisselbare accu en, belangrijker nog, een microSD ingang. Maar de camera van de G4 presteert beter dan die van de 'oude' Samsung. Hetzelfde geldt voor de accu. Tot slot vind ik het design van de G4 ook een stuk fraaier, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

In onderstaande video van Consumer Reports wordt de keuze voor de Galaxy S5 nader toegelicht.