Nieuws
18 december 2013 - Redactie MobileCowboys

Consumentenbond: smartphoneverzekering overbodig

Het volledige onderzoek moet nog komen in het januarinummer van de Consumentengids, maar de Consumentenbond verklapte wel alvast dat de meeste smartphoneverzekeringen eigenlijk overbodig zijn. Meestal wordt de meeste schade al gedekt door je eigen verzekering, zoals bijvoorbeeld een inboedel- of een reisverzekering. Ook komt in het onderzoek naar voren dat veel consumenten zich enorm onder druk laten zetten in de winkels om een verzekering af te sluiten. 

Daarbij komt ook nog eens dat de premies voor telefoonverzekering vaak veel te hoog zijn in vergelijking met de waarde van de telefoon. Voor een telefoon van 500 euro betalen consumenten meestal ongeveer 110 euro per jaar. Dan is het toestel ook nog niet eens altijd goed gedekt, want op één of andere manier lijkt er altijd ruimte over te blijven voor discussie. De meeste verzekeraars dekken het verlies van een smartphone ook niet eens.

Van alle 22 verzekeringen die onderzocht zijn door de Consumentenbond, scoorden er maar 9 een 6 of hoger. De beste verzekering is ook meteen de goedkoopste: die van de ANWB samen met Unigarant is niet alleen voor smartphones, maar scoort wel een 7,2 (en kost maar 48 euro per jaar). Actua Platinum Service krijgt ook een 7,2, maar is voor een toestel van 500 euro ruim 2 keer zo duur, namelijk 117 euro.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl