Nieuws
07 juli 2011 - Ron Smeets

Consumentenbond gaat netwerk 'gaten' in kaart brengen

De website SlechteDekking.nl bestaat al geruime tijd, maar deze week maakte de Consumentenbond bekend dat men nog beter inzicht wil gaan geven in de zogenaamde 'gaten' in het bereik van de diverse mobiele netwerken in Nederland.

Daarvoor is onder andere een Android App ontwikkeld die je gratis kunt downloaden. Daarmee worden automatisch de dekkings gegevens (netwerksterkte en performance) van mobiele netwerken naar de website slechtedekking.nl gestuurd.

Hoe meer Android gebruikers deze app dus downloaden des te beter wordt de dekkingskaart, en de plekken waar het (3G) bereik slecht is, gevuld. Een prima initiatief, lijkt mij. Wil je de Android App downloaden, surf dan naar de Android Market met je mobieltje en zoek op 'slechtedekking'.

Op dit moment ziet de kaart van SlechteDekking.nl er nog redelijk 'leeg' uit. Er staan enkele tientallen groene (goede dekking) en rode (slechte dekking) meldingen op. De rode bolletjes overheersen, maar dat komt natuurlijk omdat je tot nu toe (en die mogelijkheid blijft overigens ook bestaan) zelf moest doorgeven of je je op een plek met goede- of slechte dekking bevond. Het is natuurlijk logisch dat vooral mobiele bellers die problemen hebben met hun (3G) dekking daarvan gebruik maken. Als de App in grote getalen gebruikt gaat worden, dan, zo hoopt de Consumentenbond, zal het totaalbeeld van de netwerkdekking van de verschillende providers ook completer worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.