Nieuws
04 juni 2006 - Redactie MobileCowboys

Consument nog niet klaar voor mobiel sociaal netwerk

Social networking op de pc is een hit, maar analisten verwachten dat deze trend vooralsnog niet overslaat naar de mobiele telefoon. Oorzaak: social network-moeheid!

Op de pc is social networking inmiddels niet meer weg te denken, maar volgens analisten van de Yankee Group is een mobiele variant zeker niet vanzelfsprekend. Na een rondvraag onder toeleveranciers waarschuwen ze zelfs voor een social network-moeheid.

Symptonen: mensen tonen desinteresse, willen hun netwerk niet langer uitbreiden, zijn niet meer op zoek naar nieuwe informatie en willen de content ook niet meer lezen. Daarnaast proberen mensen het contact met bekenden in een andere vorm te gieten, evenals de manier waarop ze content tot zich nemen. Yankee Group meent dat deze trend geldt voor zowel online als mobiele omgevingen.

Toch weerhoudt deze moeheid bedrijven er niet van om met nieuwe mobiele diensten te komen. Zo werkt mobiele provider Helio samen met MySpace aan een geintegreerde mobiele Myspace applicatie. Helio zet zwaar in op mobile social networking, het bedrijf beschouwt het als een ‘killer app’. Via de Myspace applicatie hebben netwerkleden mobiel toegang tot alle diensten van Mytspace, inclusief mail, profielen, weblogs en foto-albums.

Bedrijven gokken op de toekomst en hopen dat de moeheid van korte duur is. Dat denkt Yankee Group ook overigens. Het bureau voorspelt dat in de toekomst dat mobile social networking meer waarde zal krijgen dan social networking op de PC. De netwerken zullen dan worden uitgebreid met bijvoorbeeld location-based diensten, en uitgebreide betaal- en uitwisseldiensten tussen leden onderling.

Bron: Tijdschrift voor de MarketingGerelateerde links:
The Social Fabric
Vodafone maakt Japanners tot social outcast
VS meer profijt van mobiles dan Europa
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl