Entertainment
14 december 2005 - Ron Smeets

Concurrentie voor XBox van Commodore

Het was mijn eerste 'PC', de Commodore 64, compleet met datarecorder en later ook de uitbreiding naar 128K geheugen! En dat in totaal voor nog geen 1000 gulden, ergens in 1983.

Als we de berichten nu mogen geloven introduceert Commodore volgende maand op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een game console dat, naar eigen zeggen, een geduchte concurrent zal worden van de XBox 360.

Daarmee zet Commodore de transformatie van oudbollige en afgeserveerde PC fabrikant naar gadgets- en games ontwikkelaar voort die het sinds de (laatste) overname door Yeahronimo ingezet heeft.

Tijdens de CES showed Commodore tevens haar mobiele GPS Navigator die enkele maanden geleden al op het web gespot werd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.