Toestellen
18 november 2007 - Ron Smeets

Concept Walkmanphone met USB poort

Volgens de ontwerper biedt het inbouwen van een volwaardige USB poort in een mobiele telefoon nogal wat voordelen bij het uitwisselen van bestanden (muzien, video, software).

Vincent Palicki van Yanko Design heeft het onder andere over het feit dat je dan geen computer meer nodig hebt om je microSD kaart te vullen maar dit dus rechtstreeks via een USB stick kunt doen.

Nu kan het aan mij liggen, maar biedt een mini- of microUSB poort niet dezelfde voordelen? Ja, je hebt een verloopkabel, of adapter, nodig om je USB stick rechtstreeks te kunnen aansluiten, maar de functionaliteit blijft hetzelfde.

Enfin, verder is dit wel een cool ontwerp voor een volgende generatie Walkmanphones. Let ook op de muziekbediening aan de zijkant van het display (foto hieronder). Die hebben wel een beetje weg van de Nokia XpressMusic 5310.Gerelateerde links:
Sony Ericsson W690 concept
Cool Sony Ericsson Walkmanphone concept
Sony Ericsson W3i concept Walkmanphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.