Accessoires
03 januari 2008 - Ron Smeets

Concept voor de derde generatie Zune heeft GSM functie

De Zune 2 ligt in de VS al in de winkels en zal naar alle waarschijnlijkheid hier in Europa niet op de markt gebracht worden, net als de eerste versie van Microsoft's multimedia speler die ook nog steeds niet aan deze kant van de Atlantische Oceaan te koop is.

Neemt niet weg dat er al gespeculeerd wordt over een derde generatie van de Zune, getuige ook het bovenstaande ontwerp dat opdook op Zunescene.

Opvallend is natuurlijk de belfunctie die de bedenker toegevoegd heeft aan het toestel, evenals, zo blijkt uit zijn specs, het gebruik van 16 of 32 GB Flash-geheugen. Kortom, de Zune 3, of ZunePhone (foto hieronder), gaat steeds meer op de iPhone lijken.

Andere specs die de bedenker van dit concept voor de Zune 3 verzonnen heeft zijn onder andere het Full Touchscreen front met 3 'Chocolate achtige' touch buttons voor het opnemen en verbreken van gesprekken en het starten en stoppen van muziek. Verder speelt de Zune 3 video's af in breedbeeld formaat en is het de bedoeling dat hij simlock vrij op de markt gaat komen ;-)

Het is overigens niet de eerste keer dat geruchten opduiken over de ZunePhone. . .Gerelateerde links:
“You make it you” tweede generatie Microsoft Zune
Zune Phone dichterbij dan verwacht
Zune in twee weken naar 9% marktaandeel
iPod of Zune?
Eerste review van de Zune: licht, sexy en goed
Zune pas eind 2007 naar Europa
Oprichter MP3.com noemt de Zune nu al de Flop van 2007
De Zune en iPod fotoshoot. . .
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.