Geruchten
12 juli 2007 - Ron Smeets

Concept tekening nieuwe Nokia: N-Series meets 8600

Op Howardforums zijn een vijftal concept tekeningen opgedoken van een nieuwe Nokia N Series toestel.

Veel meer info dan het gekrabbel op de tekeningen (na de klik staan er nog een aantal) is nog niet bekend, evenmin of dit ooit een serieus Nokia ontwerp zal worden.

Wat opvalt is dat het gekozen design nog het meest weg heeft van een kruising tussen de bestaande N-Series en de onlangs geintroduceerde 8600 (Luna).

De specs die ik heb kunnen ontcijferen zijn niet verkeerd. Quad-band GSM met UMTS/HSDPA, een primair 2.6inch TFT QVGA display, een secundair 1.9inch touchscreen display, microSD geheugenkaart, WiFi, Bluetooth 2.0 met A2DP support, Symbian 9,3 S60 OS, een 5MP camera, VGA video opnamemogelijkheid, mini-jack audio aansluiting, TV out en een stereo microfoon.

Het tweede display zit 'verborgen' in de sliding cover van het keypad, onder het primaire display en heeft diverse operating modi (o.a. voor de multimedia speler).

Via: JustAMPGerelateerde links:
Belachelijk N96 concept
Nokia 7001 Pocket concept phone van Tobias Hornof
Concept toestellen: Nokia N74 en Sony Ericsson K900i
Nog een nieuw Nokia gerucht: de 8900
FCC krijgt nieuwe Nokia musicphone in 'handen'
Sony Ericsson ontwikkelt een eigen 'N93'
Samsung patenteert 'sliding clamshell' GSM ontwerp
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.