Concepten
23 september 2011 - Ron Smeets

Concept smartphone voor B&O en Samsung met Xperia Arc looks

Heel lang geleden, 6 jaar is in de telecomwereld bijna een eeuwigheid, hebben Samsung en B&O samen al eens, of eigenlijk twee keer, een mobiele telefoon ontworpen. Een verkoopsucces zijn die toestellen, de Serene uit 2005 en de Serenata uit 2007, nooit geworden en of ze mooi waren is voor iedereen natuurlijk een kwestie van smaak.

Deze week dook een nieuw concept toestel op voor een samenwerking tussen de Koreaanse fabrikant en het Deense design-gadget merk. Dit keer is, geheel in lijn met de trend van de huidige mobiele wereld, gekozen voor een touchscreen Android smartphone.

Over de specs heeft de bedenker van dt concept toestel nauwelijks nagedacht. Vooralsnog kwam hij niet verder dan een 4.3 inch touchscreen display, 8 megapixel camera en Android OS. Een naam heeft deze B&O / Samsung concept smartphone ook nog niet gekregen. Ik noem dus maar even de B&O Arc ;-)) Of dit toestel ooit daadwerkelijk in productie genomen gaat worden is nog maar zeer de vraag.

Zelf vind ik overigens dat dit concept beter zou passen bij Sony Ericsson. De ontwerper heeft namelijk goed gekeken naar de gebogen vormen van de Xperia Arc en de ronde vormen (aan de onder- en bovenzijde) van de iets oudere Satio. In tegenstelling tot de eerdere B&O mobieltjes vind ik dit ontwerp overigens wel mooi, maar zoals gezegd, dat is een kwestie van smaak. Wat mij betreft mogen ze (Samsung of Sony Ericsson) hem in productie nemen ;-)) De foto's:

Samsung-B%26O-Concept-Arc-c Samsung-B%26O-Concept-Arc Samsung-B%26O-Concept-Arc-a Samsung-B%26O-Concept-Arc-d Samsung-B%26O-Concept-Arc-e Samsung-B%26O-Concept-Arc-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.