Toestellen
05 april 2006 - Ron Smeets

Concept slider GSM van Fujitsu

Fujitsu is nou niet bepaald een bekende GSM producent, maar de ontwerpers van de Japanse electronicagigant laten zich deze dagen in Milaan van hun beste kant zien.

Een van de meest opvallende designs is toch wel de multi-slider GSM van Fujitsu. Het display kan namelijk in vier richingen worden 'uitgeschoven'. Ongeacht welke kant je kiest verschijnt er vervolgens een virtueel keypad voor het intoetsen van de telefoonnummers.

Op de voorzijde van het toestel, onder het display, zitten vier bedieningstoetsen die wel wat weghebben van het clickwheel van een iPod. In combinatie met de kleur van dit prototype is het natuurlijk niet vreemd dat de naam iPhone alweer gevallen is, hoewel we daar natuurlijk geen enkele aanwijzing voor kunnen vinden.Gerelateerde links:
Design Smartphone van Russische 'afkomst'
JP Morgan: Apple GSM komt nog dit jaar
De EverTwist geeft een eigen draai aan GSM design
Nokia 888: Design en Emotie
'Tweeweg' slider van LG
GSM voor de jaren '10 en daarna...
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.