Concepten
08 maart 2014 - Ron Smeets

Concept modulaire SmartWatch van Blocks

Enkele maanden geleden was al een concept te zien voor een modulaire smartphone. Afhankelijk van je eisen, of stemming van het moment, willen de bedenkers van Blocks het mogelijk maken om toestellen op te bouwen met blokken. Wel of geen camera, GPS, WiFi etc. En als er iets kapot gaat, of je een snellere processor nodig hebt, dan koop je gewoon een nieuwe block, en geen heel nieuw toestel.

Nu is er ook zo'n concept ontworpen voor een SmartWatch. Daarbij zijn de schakeltjes van de armband de functionele blokken. 

Denk aan een stappenteller, hartslagmeter, mp3 speler of camera, maar ook een groter display behoort tot de mogelijkheiden. Persoonlijk denk ik dat dit concept heel wat meer levensvatbaarheid heeft dan de Blocks smartphone. Hieronder staat een video van de bedenkers waarin uitgelegd wordt hoe de Modulaire SmartWatch zou moeten gaan functioneren.

http://www.youtube.com/watch?v=M86jRh8a4w4

Blocks

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.